Το DuckDuckGo φέρνει προστασία εντοπισμού εφαρμογών στο Android

Το DuckDuckGo έχει αποκαλύψει το σχέδιό του για την προστασία των χρηστών Android από third-party trackers, οι οποίοι συλλέγουν σιωπηλά πληροφορίες για να μοιραστούν με εταιρείες όπως η Google και το Facebook, με ένα χαρακτηριστικό που διαμορφώθηκε μετά την ενημέρωση App Tracking and Transparency της Apple που κυκλοφόρησε τον Ιανουάριο.

Αυτό το χαρακτηριστικό ονομάζεται App Tracking Protection. Το DuckDuckGo αναφέρει ότι χρησιμοποιεί ένα VPN της συσκευής για να ανιχνεύει αυτόματα τα third-party trackers και να τα εμποδίζει να μοιράζονται πληροφορίες με τον παραλήπτη που προορίζεται. Η διάκριση «on-device» είναι σημαντική, διότι παρόλο που το Android αναγνωρίζει τη δυνατότητα ως VPN, καμία πληροφορία δεν υποτίθεται ότι αποστέλλεται σε εξωτερικό διακομιστή.

«Σε όλες τις εφαρμογές σας, τα προσωπικά σας δεδομένα αποστέλλονται σε δεκάδες εταιρείες τρίτων, χιλιάδες φορές την εβδομάδα», λέει η εταιρεία. «Αυτά τα δεδομένα επιτρέπουν στα δίκτυα παρακολούθησης όπως το Facebook και η Google να δημιουργήσουν ακόμα πιο λεπτομερή ψηφιακά προφίλ σε εσάς. Με αυτά τα προφίλ, τα δίκτυα παρακολούθησης μπορούν να χειριστούν ό, τι βλέπετε στο διαδίκτυο, να σας στοχεύουν με διαφημίσεις βάσει της συμπεριφοράς σας…

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο