Το doodle της Google σε… swing ρυθμούς: Από το Savoy Ballroom στο διαδραστικό παιχνίδι

Τον χορό swing και το θρυλικό Savoy Ballroom στη Νέα Υόρκη τιμά σήμερα, Τετάρτη (26/5), η Google μέσα από ένα Doodle. Μάλιστα, στην αρχική σελίδα της Google σήμερα μπορεί κάποιος να παίξει και ένα διαδραστικό παιχνίδι.

Όσοι λοιπόν το επιθυμείτε μπορείτε μέσω της Google να λικνιστείτε στους ρυθμούς του “Let’s Call the Whole Thing Off” από τους Ella Fitzgerald και Louis Armstrong και να δοκιμάσετε τα δικά σας ρυθμικά… ένστικτα. Τι πρέπει να κάνετε…; Ακολουθήστε τη νότα και «κλικάρετε» με το ποντίκι στο σημείο που σας οδηγεί, ακολουθώντας τον ρυθμό του τραγουδιού. Ακούγεται εύκολο, αλλά χρειάζεται συγκέντρωση και μουσικό… αυτί!

Η θρυλική αίθουσα Savoy Ballroom

Το Savoy Ballroom -γνωστό και ως “Home of Happy Feet”- έγραψε ιστορία ως ένας από τους πρώτους φυλετικούς ενοποιημένους δημόσιους χώρους στις ΗΠΑ όταν άνοιξε τις πόρτες του, εφαρμόζοντας πολιτική απαγόρευσης των διακρίσεων το 1926. Έτσι, στις αρχές του 20ού αιώνα, στο Χάρλεμ της Νέας Υόρκης στεγάστηκε κυρίως η μαύρη κοινότητα, συμπεριλαμβανομένων εκείνων που μετανάστευσαν από άλλα τμήματα των ΗΠΑ, αλλά και από την Καραϊβική.

Εκατοντάδες χόρευαν καθημερινά,…

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο