Το μυστηριώδες νευρολογικό σύνδρομο με τα πολλά τικ που εμφανίζουν έφηβες – Πού αποδίδεται

Νέες γυναίκες από όλη την Αυστραλία πάσχουν από μια σπάνια, «μυστηριώδη» νευρολογική ασθένεια – με τους ειδικούς να φοβούνται ότι ο εθισμός στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και το στρες λόγω της πανδημίας COVID 19 πυροδοτεί ακόμα περισσότερο το πρόβλημα. Η συγκεκριμένη διαταραχή, που μοιάζει με το σύνδρομο Tourette, προκαλεί στους εφήβους ανεξέλεγκτα «τικ», μεταξύ των οποίων ξεσπάσματα, συσπάσεις, βρισιές, κλωτσιές ακόμα και χτυπήματα.

Οι γιατροί σε όλο τον κόσμο υποστηρίζουν πως ακόμα και υγιείς νεαρές γυναίκες ανέφεραν πως ξαφνικά ήρθαν αντιμέτωπες με βίαιες σωματικές και λεκτικές παρορμήσεις.

Ωστόσο, οι λόγοι που προκαλούν την ταχεία αύξηση του φαινομένου έχουν μπερδέψει τόσο τους γονείς όσο και τους επιστήμονες. Σύμφωνα με δημοσίευμα της Dailymail, μια πιθανή εξήγηση είναι ότι το άγχος και το στρες που προέρχονται από εκτεταμένες περιόδους απομόνωσης, όπως αυτή που διανύσαμε λόγω της πανδημίας με τα lockdown, σε συνδυασμό με την εμμονή για εφαρμογές όπως το TikTok, μπορεί να είναι τα αίτια.

«Αυτό το ανεξάρτητο νεαρό κορίτσι είναι “παγιδευμένο” στο ίδιο της το σώμα, στο ίδιο της το κεφάλι. Είναι πραγματικά δύσκολο να το δεις», είπε η Melissa στο 60 Minutes για την κόρης της Metallyka –…

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο