Το μπλουζάκι του… μετρό: Το νέο φαινόμενο με τις γυναίκες που προσπαθούν να αποφύγουν τους περίεργους

Το καλοκαίρι πλησιάζει και πολλές γυναίκες στη Νέα Υόρκη επιλέγουν το πιο ελαφρύ ντύσιμο, έχοντας όμως και μια… αμυντική στρατηγική για να διώχνουν μακριά τους ανατριχιαστικούς τύπους στο μετρό: το μπλουζάκι του μετρό!

Εναλλακτικά γνωστό ως «πουκάμισο σεμνότητας», πρόκειται για ένα φαρδύ ρούχο που μπορεί να φορεθεί πάνω από πιο εφαρμοστά ή αποκαλυπτικά για να αποφευχθεί η παρενόχληση στο μετρό.

«Καθώς βγαίνουμε από τον χειμώνα, οι άνθρωποι συμπεριφέρονται σαν να μην έχουν ξαναδεί γυναίκα», δήλωσε η Grace Masingale στη New York Post.

Η 22χρονη διαχειρίστρια μέσων κοινωνικής δικτύωσης από το Upper East Side έχει υποστεί κι εκείνη παρενόχληση από άνδρες στο τρένο, οι οποίοι έχουν πει τα πάντα, από το «Θα ήθελα να δω τι είναι κάτω από αυτό» μέχρι «Το στήθος σου είναι τόσο ζωηρό». Μια φορά, μάλιστα, την ακολούθησαν.

Έτσι, τώρα φοράει ένα ελαφρύ πουλόβερ πάνω από τα ρούχα της όταν φεύγει από το σπίτι, με την ελπίδα να τραβήξει λιγότερη προσοχή πάνω της, και το βγάζει στον προορισμό της. Σχεδόν πάντα κρατάει ένα πουκάμισο του μετρό κρυμμένο στην τσάντα της.

Το φαινόμενο του «subway shirt» γίνεται viral ακόμη και στο TikTok, με νεαρές γυναίκες στη Νέα Υόρκη να επιδεικνύουν τις φαρδιές…

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο