Τμήμα πυραύλου της SpaceX θα πέσει πάνω στη Σελήνη

Πέμπτη, 27/01/2022 · Αντώνης Γιαγδζόγλου

SpaceX, Τμήμα πυραύλου της SpaceX θα πέσει πάνω στη Σελήνη

SpaceX, Τμήμα πυραύλου της SpaceX θα πέσει πάνω στη Σελήνη

Σε τροχιά σύγκρουσης με τη Σελήνη βρίσκεται τμήμα πυραύλου της SpaceX, της διαστημικής εταιρείας του Elon Musk.

Τον Φεβρουάριο του 2015 ένας πύραυλος Falcon 9 της αμερικανικής εταιρείας εκτοξεύτηκε από τη Φλόριντα μεταφέροντας στο Διάστημα τον δορυφόρο Deep Space Climate Observatory της Εθνικής Υπηρεσίας Ωκεανών και Ατμόσφαιρας των ΗΠΑ (NOAA). Μόλις ολοκλήρωσε επιτυχώς τη μεταφορά και απελευθέρωση του δορυφόρου ο πύραυλος αντιμετώπισε πρόβλημα στην ομαλή απομάκρυνση του από την περιοχή και την επιστροφή του στη Γη.

Έκτοτε, το τμήμα του πυραύλου της SpaceX που θα επέστρεφε στη βάση του και έχει βάρος περίπου πέντε τόνων περιφερόταν επί σχεδόν επτά χρόνια στο διάστημα. Πλέον βρίσκεται σε τροχιά σύγκρουσης με τη Σελήνη, όπου αναμένεται να πέσει στις 4 Μαρτίου, σύμφωνα με τους υπολογισμούς των επιστημόνων.

Αν αυτή η πρόβλεψη επιβεβαιωθεί, θα πρόκειται για την πρώτη πτώση ενός “διαστημικού σκουπιδιού” στην επιφάνεια της Σελήνης. Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο Ερικ Μπέργκερ και τον προγραμματιστή λογισμικού για συστήματα εντοπισμού των αποκαλούμενων γεωπλήσιων αντικειμένων Μπιλ Γκρέι, η σύγκρουση πιθανότατα…

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο