Τι ψάξαμε στην αναζήτηση της Google το 2021: Πανδημία, Metoo, Γλυκά Νερά και Survivor

Άλλη μια χρονιά φεύγει σε μερικές εβδομάδες (και ας μην ξαναγυρίσει), το 2021. Και πλησιάζει η ώρα του απολογισμού. Τι κάναμε, τι δεν κάναμε και τι… ψάξαμε στη Google.

Το 2021 ήταν μια «γεμάτη» χρονιά. Μια χρονιά που πολλοί θα θέλαμε να φύγει και να μην ξαναγυρίσει. Μια χρονιά γεμάτη γεγονότα. Το μεγαλύτερο μέρος της πέρασε με… lockdown και τηλεκπαίδευση. Πέρασε με αναζήτηση στη Google για… Survivor, για το έγκλημα στα Γλυκά Νερά, για το self testing, το eClass και Edupass, για τις αποκαλύψεις σχετικά με τον Δημήτρη Λιγνάδη και τον Πέτρο Φιλιππίδη.

Τι μας δείχνουν, τελικά, οι φετινές λίστες του Year In Search της Google;

Ξεκινώντας με τις Ταχύτερα Αυξανόμενες Αναζητήσεις για το 2021, στις πρώτες θέσεις εμφανίζονται όροι που αφορούν στην εκπαίδευση, όπως eClass και Edupass αλλά και spoilers για το Survivor. Η λίστα συμπληρώνεται με μια ποικιλία από τα θέματα της επικαιρότητας, από τα οποία φυσικά δεν λείπει και η πανδημία.

Στις αναζητήσεις για Διασημότητες, τα μισά ονόματα της κατηγορίας σχετίζονται με το ελληνικό MeToo, ενώ ακολουθούν το τένις, μέσω του Στέφανου Τσιτσιπά και της Μαρίας Σάκκαρη, καθώς και πρόσωπα της επικαιρότητας όπως η Σοφία Μπεκατώρου ή ο Γιώργος Κιμούλης.Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο