Τι προκάλεσε το πολύωρο blackout στο Facebook

«Αυτός ο ιστότοπος δεν είναι προσβάσιμος» – Το μήνυμα αυτό αντίκριζαν την Δευτέρα 4/10 δεκάδες εκατομμύρια χρήστες σε πολλές χώρες του κόσμου, συμπεριλαμβανομένης της Ελλάδας, στις ατελέσφορες προσπάθειές τους να προσπελάσουν το Facebook και το Instagram – Εκτός λειτουργίας έμεινε και η δημοφιλής εφαρμογη ανταλλαγής μηνυμάτων WhatsApp και Messenger, οι οποίες επίσης ανήκουν στον διαδικτυακό κολοσσό της Καλιφόρνιας – Ζάλη προκαλούν οι οικονομικές απώλειες της εταιρείας αλλά και του ιδρυτή της Μαρκ Ζούκερμπεργκ

Χρειάστηκαν λίγα λεπτά για να εξαφανιστεί από το διαδίκτυο και περίπου επτά ώρες για να επανέλθει. Ο λόγος για το Facebook και τα υπόλοιπα μέλη της τεχνολογικής οικογένειας Instagram, WhatsApp και Messenger που υπέστησαν πρωτοφανές μπλακ άουτ.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΤΩΡΑ

Η διακοπή έπληξε και τα εσωτερικά συστήματα του Facebook με πληροφορίες να αναφέρουν ότι το προσωπικό «κλειδώθηκε» έξω από τα γραφεία και δεν μπορούσε να αποκτήσει πρόσβαση ούτε στην εσωτερική πλατφόρμα επικοινωνίας.

Το πλήγμα για την εταιρεία έρχεται στον απόηχο των κατηγοριών για τον «πειραγμένο» αλγόριθμο που καλλιεργούσε το μίσος και την οργή αλλά και του σκανδάλου των Facebook files.

Δείτε το Infographic του Newsbomb.gr

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο