Τεχνητή νοημοσύνη: Μπορεί πλέον να μιλάει, να ακούει και να βλέπει

Newsbomb

30/09/2023 06:05 8 SHARES

Η τεχνητή νοημοσύνη της OpenAI, δεν σταματά να μας εκπλήσσει καθώς το γνωστό σε όλους ChatGPT, σύντομα θα μπορεί να «δει», να «ακούσει» και να «μιλήσει». Μέσα στις επόμενες εβδομάδες το ChatGPT, θα αναβαθμιστεί ώστε να αναγνωρίζει ήχο, φωνή και εικόνα.

Ειδικότερα, το ΑΙ του γνωστού chatbot θα μπορεί να «διαβάσει» μια εικόνα ή φωτογραφία όπως είναι και να την επικοινωνήσει ή να την περιγράψει στους χρήστες, ενώ παράλληλα θα υποστηρίζει σύνθεση ομιλίας σε κείμενο και κείμενο σε ομιλία. Στόχος είναι το ChatGPT να είναι πιο φιλικό προς τους χρήστες.

Το ChatGPT θα μπορεί να αναγνωρίζει γραπτές λέξεις, ομιλία και να απαντάει με τη δική του «ρομποτική» φωνή. Αυτή η αναβάθμιση του chatbot της OpenAI είναι και η μεγαλύτερη από τότε που κυκλοφόρησε το ChatGPT-4. Μάλιστα, η OpenAI δημοσίευσε και ένα βίντεο που παρουσιάζει όλα αυτά τα χαρακτηριστικά και πώς λειτουργούν, το οποίο μπορείτε να δείτε παραπάνω.

Tο εν λόγω χαρακτηριστικό θα έρθει σε όλες τις βερσιόν του ChatGPT, μέχρι και στα iOS και Android apps, μέσα στις επόμενες δύο εβδομάδες, αλλά…

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο