Τεχνητή Νοημοσύνη – Διεθνής έρευνα Focus Bari: Οι Έλληνες οι πιο σκεπτικοί

Οι πιο σκεπτικοί από όλους είναι οι Έλληνες απέναντι στην Τεχνητή Νοημοσύνη. Αυτό προκύπτει νέα διεθνή έρευνα της Focus Bari.

Τόσο στην Ελλάδα, όσο και στις περισσότερες χώρες του πλανήτη, το συναίσθημα που κυριαρχεί για την Τεχνητή Νοημοσύνη (ΤΝ), είναι ο σκεπτικισμός, σύμφωνα με νέα έρευνα που πραγματοποιήθηκε από την Focus Bari | YouGov στην Ελλάδα (σε αντιπροσωπευτικό δείγμα 1.001 ατόμων 18 – 74 ετών τον Δεκέμβριο 2021), καθώς και σε άλλες 17 χώρες μέσω του δικτύου της YouGov.

Το 48% στη χώρα μας εκφράζουν σκεπτικισμό / αμφιβολία για την ΤΝ, το 32% θετικά συναισθήματα, ενώ το 20% αρνητικά. Το 28% δηλώνουν ότι νιώθουν φόβο / άγχος όταν ακούν τον όρο «Τεχνητή Νοημοσύνη», το 23% αποδοχή, το 21% αισιοδοξία, το 18% ελπίδα και το 15% σύγχυση, ενώ το 17% θεωρούν πλήρως περιττή την ΤΝ.

Ελλάδα και Τεχνητή Νοημοσύνη

Το ποσοστό του συναισθήματος σκεπτικισμού στην Ελλάδα είναι το υψηλότερο από τις 18 χώρες όπου έγινε η έρευνα: ακολουθούν η Γερμανία με 40%, η Αγγλία και οι ΗΠΑ με 39% και η Γαλλία με 37%. Το ποσοστό αποδοχής της ΤΝ στην Ελλάδα είναι περίπου στον διεθνή μέσο όρο, ενώ στο ποσοστό φόβου απέναντι στην ΤΝ η…

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο