Τα μοναδικά επιτεύγματα της Aston Martin Valkyrie

Το εξωπραγματικών χαρακτηριστικών hypercar μοντέλο της Aston Martin, Valkyrie έχει από πίσω του διάφορες ιστορίες.

Το βρετανικό μοντέλο με τις εξωπραγματικές επιδόσεις και τους 1.160 ίππους έχει κατασκευαστεί για να σπάει κάθε ρεκόρ σε όλες τις πίστες και όσοι το οδήγησαν εντυπωσιάστηκαν από τη δουλειά των υπεύθυνων για την υλοποίησή του.

Στο παρασκήνιο πίσω από την δημιουργία του υπάρχουν πολλές ιστορίες, όπως για παράδειγμα ότι η βάση για την πινακίδα είναι σχεδιασμένη από το αγωνιστικό τμήμα της Formula 1 ή ότι πήρε 12 μήνες στους μηχανικούς της  Aston Martin να σχεδιάσουν τους υαλοκαθαριστήρες.

Ίσως όμως η πιο ενδιαφέρουσα ιστορία της Valkyrie είναι η εμπλοκή του Υπουργείου Άμυνας της Μεγ. Βρετανίας. Για την κατασκευή της Valkyrie η Aston Martin χρησιμοποίησε μεγάλες ποσότητες τιτανίου, το οποίο και παράγγειλε από διάφορους προμηθευτές της χώρας. Οι μεγάλες παραγγελίες ενεργοποίησαν τον μηχανισμό ασφάλειας του στρατού της χώρας και το Υπουργείο Άμυνας άμεσα ήρθε σε επαφή με την αυτοκινητοβιομηχανία.

Οι αρχές θορυβήθηκαν ιδιαίτερα και θέλησαν να μάθουν τι συμβαίνει καθώς η τελευταία φορά που υπήρξε τόσο μεγάλη παραγγελία σε τιτάνιο ήταν όταν κατασκευάστηκε το μαχητικό αεροπλάνο SR-72 Blackbird της Lockheed. 

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο