Τέλος το TikTok από τα υπηρεσιακά τηλέφωνα δημοσίων υπαλλήλων στο Βέλγιο

Το TikTok απαγορεύεται πλέον να χρησιμοποιείται στα υπηρεσιακά τηλέφωνα δημοσίων υπαλλήλων στο Βέλγιο, ύστερα από απόφαση που έλαβε το Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας, σύμφωνα με την εφημερίδα Le Soir.

Η βελγική εφημερίδα αναφέρει πως τόσο η Κρατική Ασφάλεια όσο και το Κέντρο για την Κυβερνοασφάλεια του Βελγίου έχουν προειδοποιήσει ότι «το TikTok συλλέγει μεγάλο όγκο δεδομένων από χρήστες, συχνά εν αγνοία τους», μπορεί να χειριστεί τη ροή ειδήσεων και το περιεχόμενο μέσω αλγορίθμων, ενώ η κινεζική νομοθεσία υποχρεώνει την TikTok να συνεργάζεται με τις κινεζικές υπηρεσίες πληροφοριών.

«Βρισκόμαστε σε ένα νέο γεωπολιτικό πλαίσιο όπου η επιρροή και η επιτήρηση μεταξύ των κρατών έχουν μετατοπιστεί στον ψηφιακό κόσμο. Δεν πρέπει να είμαστε αφελείς: η TikTok είναι μια κινεζική εταιρεία που σήμερα είναι υποχρεωμένη να συνεργάζεται με τις υπηρεσίες πληροφοριών. Αυτή είναι η πραγματικότητα», είπε χαρακτηριστικά ο Βέλγος Πρωθυπουργός και πρόσθεσε ότι «η απαγόρευση χρήσης της εφαρμογής στις συσκευές ομοσπονδιακών υπηρεσιών είναι κοινή λογική. Αυτή η απόφαση ελήφθη με την υποστήριξη της Κρατικής Ασφάλειας και του Κέντρου για την Κυβερνοασφάλεια του Βελγίου. Η ασφάλεια των ευαίσθητων πληροφοριών μας υπερισχύει».

Έτσι, η απαγόρευση ισχύει για όλες τις συσκευές των οποίων η αγορά, η συνδρομή ή η χρήση βαρύνουν εν μέρει…

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο