Συνεργασία ελληνικής κυβέρνησης και Google για τον βιώσιμο τουρισμό

Τη συνεργασία του υπουργείου Τουρισμού με τη Google για την ανάπτυξη του βιώσιμου τουρισμού στην Ελλάδα ανακοίνωσαν ο υπουργός Τουρισμού, Βασίλης Κικίλιας και ο πρόεδρος της Google για την Ευρώπη, τη Μέση Ανατολή και την Αφρική, Matt Brittin.

Όπως επισήμανε ο υπουργός Τουρισμού, πρόκειται για χρηματοδοτικά και εκπαιδευτικά προγράμματα, με στόχο την επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου και την προσέλκυση ποιοτικού τουρισμού που θα φέρει περισσότερο συνάλλαγμα. «Επενδύουμε σε βιώσιμα τουριστικά μοντέλα και θα δώσουμε όλα τα απαραίτητα εργαλεία στους επιχειρηματίες» τόνισε ο κ. Κικίλιας. Σημείωσε πως η στρατηγική για τη στροφή της χώρας σε ένα βιώσιμο τουριστικό μοντέλο, πέρα από τις κυβερνητικές δράσεις για την επίτευξη των στόχων της βιωσιμότητας, περνά μέσα από ανάλογες συμπράξεις σαν αυτή που ανακοινώθηκε σήμερα με την Google.

Παράλληλα, ο υπουργός Τουρισμού έστειλε αυστηρό μήνυμα σε όσες επιχειρήσεις δεν σεβαστούν το περιβάλλον. «Θα μπλοκάρω ό,τι υπάρχει και δεν υπάρχει, θα με βρουν μπροστά τους. Θα βάζουμε κανόνες ανά περιοχή για το τι επιτρέπεται και τι όχι, θα εκπαιδεύσουμε το προσωπικό, την ομορφιά που ζούμε πρέπει να την κληροδοτήσουμε στα παιδιά μας» είπε με νόημα. Ερωτηθείς από τη δημοσιογράφο του Alpha,…

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο