Συναγερμός για την μετάλλαξη Omicron στην Ευρώπη – Αυστηρότερα μέτρα μελετούν οι κυβερνήσεις

Επελαύνει η μετάλλαξη Omicron στην Ευρώπη. Η μια χώρα μετά την άλλη επιβάλουν νέα μέτρα, πιο αυστηρά, με σκοπό τον περιορισμό της εξάπλωσης.

Πρώτη η Ολλανδία, επέβαλε lockdown που θα διαρκέσει μέχρι τις 14 Ιανουαρίου, όπως ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός Μαρκ Ρούτε εξαιτίας της μεγάλης διασποράς της παραλλαγής Όμικρον.

Σε συνέντευξη Τύπου το απόγευμα του Σαββάτου ο Ολλανδός πρωθυπουργός και ο υπουργός Υγείας ανακοίνωσαν ότι κλειστά θα παραμείνουν για την περίοδο των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς σχεδόν τα πάντα, με εξαίρεση τα καταστήματα και τις υπηρεσίες πρώτης ανάγκης. Να σημειώσουμε ότι η Ολλανδία προχωρά σε αυστηρά περιοριστικά μέτρα παρά το υψηλό ποσοστό εμβολιασμού που φτάνει το 85%.

Ανησυχητική είναι η κατάσταση και στην Βρετανία. Την Κυριακή, το Ηνωμένο Βασίλειο ανέφερε περισσότερα από 12.000 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα της υψηλά μεταδιδόμενης παραλλαγής του κορωνοϊού Όμικρον, σύμφωνα με τον τελευταίο ημερήσιο απολογισμό που έδωσαν σήμερα στη δημοσιότητα οι υγειονομικές αρχές. Η βρετανική κυβέρνηση παρακολουθεί τα τελευταία στοιχεία για την COVID-19 σχεδόν κάθε ώρα και θα κάνει οτιδήποτε είναι δυνατό, προκειμένου να περιορίσει την εξάπλωση του ιού, δήλωσε σήμερα ο υπουργός Υγείας Σατζίντ Τζάβιντ στο τηλεοπτικό δίκτυο Sky News.

Στην Γερμανία, παρότι αποκλείεται το ενδεχόμενο ενός γενικού lockdown από την κυβέρνηση, ο υπουργός Υγείας,…

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο