Στη Βραζιλία σου κλέβουν το κινητό για να σου αδειάσουν τον λογαριασμό

Κυριακή, 20/06/2021 · Νίκος Καϊμακάμης

Οι συμμορίες στο Σάο Πάολο αναβαθμίζουν τις τεχνικές τους γνώσεις και βάζουν στόχο τους τα smartphones. O λόγος που επιλέγουν τα smartphones, όμως, δεν είναι για να τα μεταπωλήσουν στη μαύρη αγορά.

Ο βασικός σκοπός για τον οποίο έχει γίνει κοινός τόπος η κλοπή smartphones στην Βραζιλία δεν είναι για να πιάσουν κάποια καλή τιμή σε δεύτερη πώληση, αλλά για να γίνει χρήση των εφαρμογών mobile banking μέσω αυτών και να αδειάσουν έτσι οι κακοποιοί τους λογαριασμούς των κατόχων των smartphones αυτών.

Δεν έχει γίνει ακόμα σαφές το ποιος είναι ο τρόπος με τον οποίο οι κακοποιοί καταφέρνουν να παρακάμψουν όλες τις παραμέτρους ασφαλείας και ταυτοποίησης του χρήστη στις εφαρμογές τραπεζικής για να μπορέσουν να κλέψουν χρήματα με το κλεμμένο smartphone.

Ένα στοιχείο που έχει προκύψει από τη μελέτη του φαινομένου είναι ότι οι κακοποιοί δείχνουν να προτιμούν τα Android smartphones από τα iPhone, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν κλέβουν και smartphones της Apple. Απλώς, το iOS θεωρείται πιο δύσκολο να το ξεγελάσει κανείς και να χρησιμοποιήσει…

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο