Στη Βαρυμπόμπη λειτούργησε η κυβέρνηση, δεν παίχτηκε θέατρο


Τότε, στο Μάτι, έπνεαν ισχυροί δυτικοί άνεμοι 9-10 μποφόρ που σίγουρα σου έλυναν τον γρίφο της απρόβλεπτης συμπεριφοράς της πυρκαγιάς. Ήταν δυτικοί άνεμοι και τουλάχιστον ήξερες ότι θα καταλήξει στη θάλασσα εάν δεν περιοριζόταν. Δεν υπήρχε παρατεταμένος καύσωνας τότε, δεν σκάσανε οι μετασχηματιστές. Αυτές τις μέρες, μέσα σε δυο 24ωρα, είχαμε πάνω από 140 τεράστιες πυρκαγιές μέσα σε πολύ πυκνά δάση.

Εκείνες τις μέρες, στο Μάτι, υπήρξαν μόνο 2.

Σήμερα, μέχρι ώρας, ευτυχώς κανένας άνθρωπος δεν έχει χάσει τη ζωή του από τις 140 πυρκαγιές. Σώθηκαν περιουσίες. Τότε, στο Μάτι, εκείνη η πυρκαγιά, στοίχισε τη ζωή 102 συνανθρώπων μας καθώς και το 90% των περιουσιών των κατοίκων της περιοχής υπέστησαν ζημιές και ένα μεγάλο ποσοστό αυτών καταστράφηκε ολοκληρωτικά.

Σήμερα, έχουμε μια Κυβέρνηση και έναν κρατικό μηχανισμό που λειτουργεί όπως πρέπει να λειτουργεί. Ευχαριστούμε από καρδιάς όλους όσοι συνέβαλαν για να σβήσουν αυτές οι τρομερές φωτιές και όσους ακόμη μάχονται μέσα στις πύρινες λάβες.

Τότε, στο Μάτι, μια παρέα ανθρώπων που ενώ γνώριζαν ότι είχαμε νεκρούς δήθεν έκαναν τους ανήξερους, δεν κατάφεραν να συντονίσουν την κατάσταση και οδηγηθήκαμε σε αυτό το δράμα. Είχαν το θράσος να συνεχίσουν τους θεατρινισμούς τους και…

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο