Στην Ηλεία ο πρωθυπουργός: Αυτοψία στις περιοχές που πλήττει η πυρκαγιά


Στην Ηλεία η οποία δοκιμάζεται από τις πυρκαγιές που έχουν κατακάψει χιλιάδες στρέμματα δάσους και καίει ανεξέλεγκτη βρίσκεται ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης. Ο πρωθυπουργός μετέβη στην περιοχή μετά την σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου, όπου και αποφασίστηκε η συνδρομή του Στρατού στην προσπάθεια κατάσβεσης των πυρκαγιών.

Ο κ. Μητσοτάκης βρέθηκε στο κινητό συντονιστικό κλιμάκιο και είχε ενημέρωση για την κατάσταση στα πύρινα μέτωπα τόσο από τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, που βρίσκεται στην περιοχή από χθες, όσο και από κατοίκους και φορείς της περιοχής.

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-cdbk3osz8nu9-se)

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-cdbiuwkv4yqp-se)

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο συντονιστικό για τις φωτιές στην Ηλεία

Μετά την ολοκλήρωση της «αυτοψίας» στις περιοχές που πλήττει η φωτιά, ο κ. Μητσοτάκης μίλησε στα μέσα ενημέρωσης, ξεκαθαρίζοντας ότι πρώτιστο μέλημα της πολιτείας είναι οι ανθρώπινες ζωές. «Με οργανωμένες εκκενώσεις προστατεύουμε ζωές» υπογράμμισε, δίνοντας έμφαση στον συντονισμό των αρμόδιων φορέων, ώστε οι εκκενώσεις αυτές να είναι δυνατές.

Παράλληλα, έστειλε μήνυμα ότι το κράτος θα είναι δίπλα στους πληγέντες, στάθηκε στην κλιματική αλλαγή, και τόνισε ότι θα εκπονηθεί ένα μεγάλο…

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο