«Σταματήστε να βάζετε σκόρδα στη μύτη σας»: Το… γιατροσόφι που έχει κατακλύσει το TikTok

Ας ξεκινήσουμε από τα βασικά. Το να βάζετε σκελίδες σκόρδου στη μύτη σας δεν είναι καλή ιδέα. Ό,τι και να σας έχουν πει οι μεγαλύτεροι «που ξέρουν καλύτερα» το σκόρδο είναι ωραίο μόνο στη μαγειρική. Όχι ως ματζούνι που θα λύσει ιατρικά προβλήματα.

Και τώρα που ξεκαθαρίσαμε αυτό ας δούμε τη νέα σχετική τρέλα που έχει πιάσει το TikTok και κάνει έξαλλους τους επιστήμονες. Μια από τις πιο επικίνδυνες τάσεις του νέου έτους δεν είναι απλώς απεχθής αλλά… μυρίζει από μακριά ψευδοεπιστήμη.

Χρήστες του TikTok ανεβάζουν βίντεο έχοντας βάλει στα βουλωμένα τους ρουθούνια ωμές σκελίδες σκόρδου για περίπου 10 έως 15 λεπτά σε μια προσπάθεια να… τα ξεβουλώσουν. Ειδικά όσοι είναι και θετικοί στον κορονοϊό χρησιμοποιούν το γιατροσόφι ώστε να ξαναμυρίσουν.

Μόλις το σκόρδο αφαιρεθεί, μια αστραπιαία πλημμύρα βλέννας αναβλύζει από τη μύτη του, προκαλώντας την αίσθηση μιας αποσυμφόρησης. Αλλά αυτό που πραγματικά συμβαίνει απέχει πολύ από το να είναι θεραπευτικό, είπε στην New York Post ο Erich Voigt, αναπληρωτής καθηγητής στο Τμήμα Ωτορινολαρυγγολογίας στο NYU Langone Health.

To σώμα αντιδρά θέλοντας να διώξει το σκόρδο από μέσα του

«Είναι τρομερό», είπε ο ειδικός. «Το σώμα θέλει να διώξει αμέσως το σκόρδο…

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο