Στέλιος Ράμφος: «Αισιοδοξία είναι να βλέπεις την πραγματικότητα»

Σε μια εμπνευσμένη ανθρώπινη εμφάνιση στο ImpacTalk, ο Στέλιος Ράμφος αποκαλύπτει άγνωστες πτυχές της ζωής του δίνοντας ταυτόχρονα μαθήματα που αξίζει να ακούσουμε. 

Μιλάει για την επιρροή που είχε η διαμονή του στην Γαλλία, ώστε να κατανοήσει τη σημασία της Ελληνικής κληρονομιάς αλλά και το πόσο πολύ απέχουν οι σύγχρονοι Έλληνεςαπό αυτή. Εξηγεί τη σημασία της ιστορίας ενός λαού και το πως αυτή συνδέεται με την ανάπτυξη μιας κληρονομικής συμπεριφοράς. Για το Στέλιο Ράμφο η ιστορική γνώση είναι κεφαλαιώδους σημασίας. Χωρίς αυτή, ο ψυχισμός καθίσταται ελλειμματικός.

«Εμένα εκείνο το οποίο με υποψιάζει συστηματικά και με ενδιαφέρει είναι ο τρόπος με τον οποίο, στην Ελλάδα, μεταμφιέζεται το πάρα πολύ παλιό σε υπερμοντέρνο. Αυτό είναι για διατριβή στην Ελλάδα»,αναφέρει στο ImpacTalk.

Ο Στέλιος Ράμφος στο ImpacTalk

Από τα παιδικά του χρόνια στο Παγκράτι και την Αθήνα του 1939 και κυρίως από την εμπειρία του να παίζειποδόσφαιρο με τους συμμαθητές του μέσα στον Παρθενώνα, ο Στέλιος Ράμφος ανέπτυξε «μια εξοικείωση με αυτά τα παγκόσμια αριστουργήματα».

Η παρουσία του στην πνευματική ζωή της χώρας είναι διαρκής, έχει πραγματοποιήσει σπουδαίες δημόσιες συζητήσεις, τοποθετήσεις και…

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο