Σαουδική Αραβία: Γιατί το Ταμείο Δημοσίων Επενδύσεων ψηφίζει ιαπωνικό gaming


Στο 5,01% ανέρχεται πλέον το ποσοστό που κατέχει στη Nintendo το Ταμείο Δημοσίων Επενδύσεων της Σαουδικής Αραβίας (PIF), έχοντας προχωρήσει στην τρίτη επένδυσή του στην ιαπωνική εταιρεία gaming. Σύμφωνα με τα στοιχεία που έχουν κατατεθεί στο υπουργείο Οικονομικών της Ιαπωνίας, η κίνηση αυτή έγινε για επενδυτικούς σκοπούς. Όπως δείχνουν τα στοιχεία που συγκέντρωσε το Bloomberg, ο ίδιος λόγος είχε αναφερθεί και στις προηγούμενες επενδύσεις του PIF, το οποίο πλέον γίνεται ο πέμπτος μεγαλύτερος μέτοχος της Nintendo.

Τα τελευταία δύο χρόνια το PIF έχει στραφεί στην ιαπωνική αγορά αποκτώντας μερίδιο σε εταιρείες που αναπτύσσουν videogames, καθώς το ασθενέστερο γιεν έκανε τις επενδύσεις πιο προσιτές.

Φέτος, το Ταμείο Δημοσίων Επενδύσεων της Σαουδικής Αραβίας έχει αποκαλύψει ότι κατέχει ποσοστά άνω του 5% σε δύο εισηγμένες εταιρείες παιχνιδιών στην Ιαπωνία, την Capcom, που αναπτύσσει τα «Street Fighter» και «Resident Evil», και την εταιρεία παροχής διαδικτυακών παιχνιδιών Nexon.

Εκπρόσωπος της Nintendo δήλωσε ότι η εταιρεία έμαθε για τη συγκεκριμένη επένδυση από τον Τύπο, ενώ αρνήθηκε να κάνει οποιοδήποτε σχόλιο για τους μετόχους.

Τον τελευταίο διάστημα οι ιαπωνικές εταιρείες videogames έχουν τραβήξει το ενδιαφέρον, καθώς καταγράφεται κύμα ενοποιήσεων στον κλάδο, από τότε που η Microsoft ανακοίνωσε την εξαγορά της…

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο