Σακελλαροπούλου: Δημιουργίες όπως του Βαγγέλη Παπαθανασίου δεν εξαντλούνται

Κατερίνα Σακελλαροπούλου για την απώλεια του Βαγγέλη Παπαθανασίου: «Έβαλε τη σφραγίδα της μεγαλοφυΐας του σε όλη την έκταση του μουσικού φάσματος».

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου αποχαιρέτησε με συγκίνηση και θλίψη τον αγαπημένο Έλληνα μουσικό Βαγγέλη Παπαθανασίου που έφυγε από την ζωή το βράδυ της Τρίτης 17 Μαΐου

Στην ανάρτηση της που έκανε στον προσωπικό της λογαριασμό Facebook κάνει λόγο για έναν οικουμενικό δημιουργό, που περιηγήθηκε σε όλη την έκταση του μουσικού φάσματος ως συνθέτης, παραγωγός, ενορχηστρωτής και ερμηνευτής, βάζοντας παντού τη σφραγίδα της μεγαλοφυΐας του».

«Με όχημα τη μουσική του, βρέθηκε παντού, στα κινηματογραφικά πλατό, τις θεατρικές σκηνές, τις αθλητικές εκδηλώσεις, τις ζωντανές συναυλίες, στο βυθό των ωκεανών, στα άστρα» και υπογραμμίζει ότι «δημιουργίες όπως οι δικές του δεν εξαντλούνται στη συνθήκη μιας συμβατικής διεθνούς φήμης και εμβέλειας. Υπερβαίνουν το χρόνο και αποθησαυρίζονται για τις επόμενες γενιές, όπως και ο ίδιος υπερέβη σύνορα και όρια, στο δρόμο της τέχνης του προς την αιωνιότητα».

Αναλυτικά η ανάρτησή της κ. Σακελλαροπούλου:

«Αποχαιρετώ με συγκίνηση και θλίψη τον Βαγγέλη Παπαθανασίου, τον μουσικό που συνέλαβε στο έργο του το θρόισμα του σύγχρονου κόσμου…

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο