Σάλος στο Ντουμπάι με σατιρικό βίντεο που διακωμωδεί τον πολυτελή τρόπο ζωής – Συνελήφθη ο influencer

Ένας διαδικτυακός influencer συνελήφθη στο Ντουμπάι για ένα σατιρικό βίντεο στο TikTok στο οποίο απεικονίζει έναν θρασύτατο Εμιρατινό να ξοδεύει χρήματα μέσα σε μια έκθεση πολυτελών αυτοκινήτων. Το κωμικό βίντεο, στο οποίο πετάει στοίβες χαρτονομισμάτων στους σαστισμένους υπαλλήλους και προσφέρεται να αγοράσει το πιο ακριβό αυτοκίνητο – μια Ferrari SF90 αξίας 600.000 δολαρίων – διακωμωδούσε τον πολυτελή τρόπο ζωής που επιδεικνύεται στην πόλη, γνωστή για τους λαμπερούς ουρανοξύστες και τα υπερβολικά τουριστικά αξιοθέατα.

Το Ντουμπάι είναι κοινωνικά πιο επιεικές σε σχέση με την ευρύτερη περιοχή, με χαλαρό κώδικα ντυσίματος, μπαρ και κλαμπ που σερβίρουν αλκοόλ – και ακόμη και μια τοπική κωμική σκηνή, σημειώνει η New York Post. Όμως οι ασαφώς διατυπωμένοι νόμοι απαγορεύουν κάθε λόγο, συμπεριλαμβανομένης της σάτιρας, που θεωρείται επικριτική για τις αρχές ή προσβλητική για τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, που περιλαμβάνει το Ντουμπάι.

Ο influencer Hamdan Al Rind, ο οποίος αυτοαποκαλείται στο διαδίκτυο «Car Expert», είναι κάτοικος των ΗΑΕ με ασιατική υπηκοότητα. Διαθέτει πάνω από 2,5 εκατομμύρια followers στο TikTok. Το τελευταίο του βίντεο προσέλκυσε εκατομμύρια προβολές και κοινοποιήθηκε ευρέως πριν κατέβει μετά τη σύλληψή του.

Στο βίντεο, φοράει τη μακριά λευκή ρόμπα που συνήθως φορούν…

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο