Σάλος στη Βρετανία μετά τη δολοφονία της Σάρα Έβεραρντ από αστυνομικό


Ο πρωθυπουργός της Βρετανίας, Μπόρις Τζόνσον, δήλωσε πως έχει εμπιστοσύνη στην αστυνομία και την αρχηγό της Μητροπολιτικής Αστυνομίας του Λονδίνου Κρεσίντα Ντικ, την ώρα που αυξάνεται η οργή για τη δολοφονία της Σάρα Έβεραρντ από αστυνομικό. Ο Γουέιν Κάζινς, 48 ετών, χρησιμοποίησε την ιδιότητά του του αστυνομικού προκειμένου να σταματήσει τη νεαρή γυναίκα στον δρόμο προτού την απαγάγει, τη βιάσει και τη δολοφονήσει. Χθες, καταδικάσθηκε σε ποινή ισόβια κάθειρξης. Η Ντικ βρίσκεται αντιμέτωπη με θύελλα επικρίσεων για τη διαχείριση και την ανταπόκρισή της στην υπόθεση και ορισμένοι βουλευτές την καλούν να παραιτηθεί. «Ελπίζω (η υπόθεση αυτή) να μην έχει διαταράξει την εμπιστοσύνη των πολιτών απέναντι στους εκατοντάδες χιλιάδες αστυνομικούς στη χώρα… που κάνουν, στη συντριπτική πλειοψηφία τους, φανταστική δουλειά», είπε ο Μπόρις Τζόνσον. Ερωτηθείς εάν στηρίζει την αρχηγό Ντικ, εκείνος απάντησε «ναι, απόλυτα».

«Πιστεύω ότι είναι πολύ σημαντικό οι άνθρωποι να έχουν εμπιστοσύνη στην αστυνόμευση και στα όσα κάνει η αστυνομία, κι εγώ έχω, θέλω να το υπογραμμίσω αυτό».

Ο Βρετανός πρωθυπουργός σημείωσε πως είναι «ανησυχητικοί» οι ισχυρισμοί για ανάρμοστη συμπεριφορά κατά το παρελθόν του Κάζινς, οι οποίοι πρέπει να ερευνηθούν, όπως και η συμμετοχή του σε ομάδες του WhatsApp με συναδέλφους του, η…

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο