«Ραγίζει καρδιές» η μητέρα της Μυρτούς 10 χρόνια μετά την επίθεση

Με τα σημάδια του πόνου ανεξίτηλα χαραγμένα μέσα της, η μητέρα της Μυρτούς της Πάρου μιλά δέκα χρονιά μετά την άγρια επίθεση.

Ήταν 22 Ιουλίου του 2012 όταν η 15χρονη Μυρτώ δέχτηκε άγρια επίθεση στην Πάρο, από έναν αλλοδαπό πακιστανικής καταγωγής. Ο Αχμέτ Βακάς, πλησίασε την άτυχη Μυρτώ η οποία περπατούσε σε παραλία του νησιού (σ.σ. Χρυσή Ακτή), της άρπαξε το κινητό, τη βίασε και προσπάθησε να τη σκοτώσει χτυπώντας το κεφάλι της στα βράχια. Στη συνέχεια, πήρε μια πέτρα και άρχισε να χτυπά την κοπέλα πιο δυνατά. Η Μυρτώ βρέθηκε λίγο αργότερα ημίγυμνη και σε κωματώδη κατάσταση. Λόγω των βαρύτατων κακώσεων που υπέστη σε εγκέφαλο και πνεύμονες, η κοπέλα έχει μόνιμη αναπηρία, δυσκολεύεται να επικοινωνήσει με το περιβάλλον, ενώ έχει υποστεί πλήρη κινητική παράλυση στα κάτω άκρα.

Από τότε η 25χρονη σήμερα κοπέλα ανεβαίνει έναν Γολγοθά που μοιάζει ατελείωτος για να σταθεί και πάλι στα πόδια της. Δίπλα της σαν βράχος στέκεται η μητέρα της Μαρία Κοτρώτσου, η οποία το βράδυ της Παρασκευής ανάρτησε ένα κείμενο στο Facebook που «ραγίζει καρδιές». Η κυρία Κοτρώτσου η οποία εδώ και 10 χρόνια δίνει τη δική της…

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο