Πώς να χρησιμοποιήσετε το ασύρματο ADB στο Android smartphone σας

Το Android Debug Bridge, ή ADB, είναι ένα βοηθητικό πρόγραμμα που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για τον εντοπισμό σφαλμάτων της συσκευής Android, την πλευρική φόρτωση εφαρμογών και την εγκατάσταση προσαρμοσμένων ROM.

Μία από τις αγαπημένες χρήσεις του ADB είναι η κατάργηση του bloatware από τα smartphone Android για γίνουν ευέλικτα και να απελευθερώσουμε χώρο αποθήκευσης που καταλαμβάνεται από ανεπιθύμητες εφαρμογές. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το ADB στη συσκευή σας χρησιμοποιώντας οποιαδήποτε συσκευή με Windows, macOS ή Linux ή ακόμα και χρησιμοποιώντας ένα από τα καλύτερα Chromebook. Αν το smartphone σας εκτελεί Android 11 ή νεότερη έκδοση, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το ADB ασύρματα.

Το καλύτερο μέρος είναι ότι το ασύρματο ADB είναι απλό στη ρύθμιση και χρήση και δεν χρειάζεται να είστε προγραμματιστής Android για να το λειτουργήσετε. Εάν δεν ξέρετε πώς να ρυθμίσετε το ασύρματο ADB στο τηλέφωνό σας Android δείτε παρακάτω:

Πώς να χρησιμοποιήσετε το ασύρματο ADB στο τηλέφωνό σας Android

Γενικά, οι χρήστες χρησιμοποιούν ένα καλώδιο USB για να στείλουν εντολές ADB μέσω σύνδεσης USB. Αλλά το ασύρματο ADB έχει βελτιωθεί πολύ και τώρα δεν χρειάζεται να χρησιμοποιήσετε καλώδιο για να εκτελέσετε εντολές ADB στη συσκευή σας Android. Ωστόσο, πριν προχωρήσετε, ολοκληρώστε τα παρακάτω…

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο