Πόσο κοστίζει η συλλεκτική Porsche 911 Sport Classic;


Με την παραγωγή της να περιορίζεται στα 1.250 αντίτυπα είναι σίγουρο πως η Porsche 911 Sport Classic θα αποκτήσει σύντομα συλλεκτική αξία και για πολλούς μπορεί να θεωρηθεί ως επένδυση. Αυτό δικαιολογεί σε μεγάλο βαθμό και την υψηλή τιμή η οποία στη χώρα μας φθάνει τα 402.700 ευρώ για οποιαδήποτε από τις τέσσερις διαθέσιμες αποχρώσεις (Black Metallic, Agate Grey Metallic, Gentian Blue Metallic και Sport Grey Metallic) στις οποίες διατίθεται.
Η 911 Sport Classic κινείται από τον επίπεδο εξακύλινδρο turbo των 3.700 κυβικών που αποδίδει 550 ίππους και συνδυάζεται με το χειροκίνητο κιβώτιο των 7 σχέσεων, γεγονός που την καθιστά την πιο ισχυρή μη αυτόματη Porsche. Από κει και πέρα, υπάρχει η ενεργή ανάρτηση της Porsche (PASM) σε συνδυασμό με τις σπορ ρυθμίσεις και μια μειωμένη κατά 10 χιλιοστά απόσταση από το έδαφος, ενώ ειδική για την περίσταση είναι η εξάτμιση και κατά συνέπεια και ο ήχος.

Οπτικά γίνεται άμεσα αντιληπτό πως τα αισθητικά της πρότυπα ήταν οι πρώτες γενιές του αειθαλούς μοντέλου της μάρκας και κυρίως η θρυλική 911 RS 2.7 του 1972, ενώ ταυτόχρονα αποτελεί τη λογική συνέχεια…

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο