Πόσο έχει αλλάξει ο πλανήτης μέσα από τις νέες εικόνες του Google Earth Timelapse

Η υπηρεσία Timelapse του Google Earth, ενημερώθηκε με νέες εικόνες για το 2021 και το 2022.

Την ενημέρωση με νέες εικόνες για το 2021 και το 2022 της υπηρεσίας Timelapse του Google Earth, που μας δίνει τη δυνατότητα να βλέπουμε πώς αλλάζει η Γη μέσα στο χρόνο, ανακοίνωσε η Google.

Η υπηρεσία Timelapse του Google Earth, ενημερώθηκε με νέες εικόνες για το 2021 και το 2022. Παρακολουθεί περίπου τέσσερις δεκαετίες αλλαγών στην επιφάνεια του πλανήτη μας, ξεκινώντας από το 1984 και καταλήγοντας στο 2022 – όλα χάρη στο 4D διαδραστικό χάρτη της Google, που αποτελείται από εκατομμύρια δορυφορικές εικόνες.

Όπως αναφέρεται, το Timelapse του GoogleEarth είναι ένα time-lapse βίντεο για ολόκληρο τον πλανήτη, που απεικονίζει στοιχεία για τις μεγάλες αλλαγές που συμβαίνουν – από τα συστήματα άρδευσης που εμφανίζονται στην έρημο της Αιγύπτου, τα ποτάμια που μετατοπίζονται με την πάροδο του χρόνου στο τροπικό δάσος του Αμαζονίου στην Pucallpa του Περού, μέχρι και τις ηφαιστειακές εκρήξεις, καθώς και το πως η αποψίλωση των δασών και οι πυρκαγιές μεταβάλλουν σταδιακά το τοπίο του Lassen National Forest στη Καλιφόρνια.

Μέσα από τη πλατφόρμα, βλέπουμε επίσης το πώς οι πόλεις προσαρμόζονται στις ανάγκες καταπολέμησης…

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο