«Πόνος, λιποθυμίες, βασανιστικοί πονοκέφαλοι»: Η ευλογιά των πιθήκων δεν μεταδίδεται μόνο με το σεξ, λέει 20χρονη

Τον Ιούλιο η 20χρονη Camille Seaton άρχισε να μην αισθάνεται καλά και πήγε στο νοσοκομείο όταν έβγαλε στο πρόσωπό της μεγάλες και επώδυνες φουσκάλες. Δεν το πίστευε όταν άκουσε τον γιατρό να της λέει ότι είχε βγει θετική στην ευλογιά των πιθήκων.

Ο συγκεκριμένος ιός, ο οποίος εξαπλώνεται και στις ΗΠΑ, επηρεάζει κυρίως τους ομοφυλόφιλους και αμφιφυλόφιλους άνδρες, οι οποίοι αποτελούν περίπου το 98% των ασθενών, σύμφωνα με τον βιολόγο Joseph Osmundson του NYU.

Η Seaton, που είναι η πρώτη γυναίκα που διαγνώστηκε επίσημα με την ευλογιά στην Τζόρτζια, εργάζεται ως υπάλληλος βενζινάδικου και πιστεύει ότι κόλλησε τον ιό όχι από το σεξ, αλλά από τα βρώμικα χαρτονομίσματα, σύμφωνα με ένα βίντεο στο TikTok, που έχει γίνει πλέον viral με περισσότερες από ένα εκατομμύριο προβολές.

Η περιγραφή της δείχνει το πόσο άσχημα πέρασε την περίοδο που νοσούσε. «Πονούσα όλη την ώρα. Είχε φαγούρα, πόνο στις αρθρώσεις. Είχα βασανιστικούς πονοκέφαλους, λιποθυμίες. Πρέπει να περάσεις τόσα πολλά πριν καν ξεκινήσει η διαδικασία επούλωσης» είπε.

Μένοντας μόνη στο σπίτι, καθώς αναγκάστηκε να αφήσει σε συγγενείς την καθημερινή φροντίδα της 3χρονης κόρης της, άρχιζε να ανεβάζει βίντεο στο TikTok προκειμένου να κρατά τους χρήστες ενήμερους για το τι να περιμένουν…

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο