Πόλεμος στην Ουκρανία: Google και Apple ανακοίνωσαν μέτρα κατά της Ρωσίας

Google και Apple ανακοίνωσαν μέτρα κατά της Ρωσίας για την εισβολή στην Ουκρανία.

Ως αντίδραση στη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, η Google αφαίρεσε τα ρωσικά κρατικά μέσα ενημέρωσης (όπως το RT) από τις ειδησεογραφικές υπηρεσίες της ενώ η Apple ανέστειλε όλες τις πωλήσεις προϊόντων της στη Ρωσία. Η είδηση έγινε γνωστή από την Alphabet Inc, στην οποία ανήκει η Google.

Ο Κεντ Γουόκερ, πρόεδρος της Google για τις παγκόσμιες υποθέσεις, είχε δηλώσει την Τρίτη ότι: «Σ’ αυτήν την έκτακτη κρίση, λαμβάνουμε έκτακτα μέτρα για να σταματήσουμε τη διάδοση εσφαλμένων πληροφοριών και να εμποδίσουμε διαδικτυακές εκστρατείες παραπληροφόρησης».

Εν τω μεταξύ, η Apple ανακοίνωσε ότι «παγώνει» όλες τις εξαγωγές προς τη Ρωσία και ότι περιορίζει τη χρήση του Apple Pay και άλλων υπηρεσιών της.

Υπενθυμίζεται ότι η Google έχει απενεργοποιήσει προσωρινά τους χάρτες της (Google maps) σ’ όλη την Ουκρανία, προκειμένου να προστατεύσει τους πολίτες κατά τη διάρκεια της ρωσικής εισβολής. Η λειτουργία, η οποία χρησιμοποιεί ανώνυμα δεδομένα τοποθεσίας που συλλέγονται από smartphones, σύμφωνα με τους ειδικούς μπορεί να εξυπηρετήσει τους σκοπούς των εισβολέων.

Διαβάστε επίσης:

Πόλεμος στην Ουκρανία:…

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο