Πόλεμος στην Ουκρανία: Ο Πούτιν ρίχνει στη μάχη τους «εξολοθρευτές» την ώρα που οι ουκρανικές δυνάμεις καταστρέφουν τα ρωσικά τανκς


Την ώρα που οι ουκρανικές δυνάμεις με τη βοήθεια βρετανικών πυραύλων καταστρέφουν τα ρωσικά άρματα μάχης ο Βλαντιμίρ Πούτιν θέλοντας να αντιστρέψει τους όρους του παιχνιδιού αποφάσισε να ρίξει στη μάχη τους «Terminators» (εξολοθρευτές). Μάλιστα δόθηκε στη δημοσιότητα ένα βίντεο στο οποίο φαίνονται τα περίφημα τεθωρακισμένα οχήματα να βρίσκονται ήδη στο Ντονμπάς της ανατολικής Ουκρανίας. Τα τεθωρακισμένα έχουν σχεδιαστεί για να υποστηρίζουν μονάδες πεζικού που μάχονται στον αστικό στό.

Τα BMPT εθεάθησαν κοντά στο Σεβεροντονέτσκ και συγκεκριμένα στην περιοχή Λουχάνσκ.  Είναι εξοπλισμένο με εκτοξευτές χειροβομβίδων, αντιαρματικά συστήματα και φορητά όπλα και ονομάστηκε «Terminator» από τους κατασκευαστές του Uralvagonzavod.Το Terminator έδρασε στη Συρία και μεταφέρθηκε στα ουκρανικά σύνορα τον Φεβρουάριο. 

Δεν είναι σαφές γιατί οι στρατηγοί του Πούτιν έχουν καθυστερήσει την ανάπτυξή του μέχρι τώρα. Μια θεωρία είναι ότι οι Ρώσοι διοικητές του δεν το εμπιστεύονται καθώς πιστεύουν ότι δεν αντιπροσωπεύει όσα υποδηλώνει το όνομά του.

Ο Ρώσος πολεμικός ρεπόρτερ Alexander Sladkov τόνισε πως «Δόξα τω Θεώ αρχίζουμε να χρησιμοποιούμε τους Terminators. Μπορεί να υπάρχουν προβλήματα και λάθη, αλλά η πρακτική είναι το παν». Ένα βίντεο δείχνει τον «Εξολοθρευτή» κατά τη διάρκεια δοκιμών και έχει παρουσιαστεί στις παρελάσεις της Ημέρας της…

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο