Πόλεμος στην Ουκρανία: «Θα έχουμε επιστράτευση;» – Τι δείχνουν τα χιουμοριστικά βίντεο στα social media

Τα ξημερώματα της Πέμπτης 24/2, ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν ανακοίνωσε ότι θα πραγματοποιούσε στρατιωτική επιχείρηση κατά της Ουκρανίας, λίγο αφότου ακούστηκαν εκρήξεις στην πρωτεύουσα της χώρας, το Κίεβο.

Σκέψεις και προσευχές για την Ουκρανία και τον πόλεμο πλημμύρισαν τα timelines και τα feeds σε Twitter και Instagram, μαζί με ένα παράξενο βίντεο της πρώην σταρ του 90210, AnnaLynne McCord, που εύχεται να ήταν η μητέρα του Πούτιν γιατί ίσως δεν θα είχε ξεκινήσει πόλεμο αν του έδειχνε περισσότερη αγάπη.

Οι χρήστες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης δεν ήταν ποτέ ντροπαλοί ώστε να κάνουν παιχνιδιάρικες αναρτήσεις ακόμα και όταν πρόκειται για την εξέλιξη σημαντικών ιστορικών γεγονότων, και ενώ κάποιοι προσπαθούν να είναι «φάρος ελπίδας», όπως η McCord, άλλοι αντιμετωπίζουν τις ανησυχίες τους μέσω αστείων και memes. Όπως κάνουν και τώρα με την «έναρξη του 3ου Παγκοσμίου Πολέμου».

Το βαθύτερο νόημα των memes και τι υποδεικνύουν τα αστεία σε πολύ σοβαρά θέματα

Στο Instagram, δημοφιλείς σελίδες άρχισαν να μοιράζονται αναρτήσεις με πολλά memes που έφεραν λεζάντες όπως «Εμφανίζομαι στις εξετάσεις μου μετά την πρόσκληση για κατάταξη στον Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο» και συμπεριελάμβαναν βίντεο ενός ατόμου που λέει ότι είναι τυφλό.

Μερικοί χρήστες άρχισαν επίσης να…

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο