Πόλεμος στην Ουκρανία: Η σύρραξη δοκιμάζει τη δύναμη των γιγάντων της τεχνολογίας

New York Times: Η εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία αποτελεί καθοριστική γεωπολιτική στιγμή για τις μεγαλύτερες εταιρείες τεχνολογίας στον κόσμο, καθώς οι πλατφόρμες τους έχουν μετατραπεί σε μεγάλα «πεδία μάχης» σε έναν παράλληλο πόλεμο πληροφοριών Τα δεδομένα και οι υπηρεσίες τους διαδραματίζουν κομβικό ρόλο στη σύγκρουση.

Η Google, η Meta, το Twitter, το Telegram και άλλοι κολοσσοί της τεχνολογίας μετατρέπονται σε μοχλούς της σύγκρουσης, παγιδευμένοι ανάμεσα σε αιτήματα και κλιμακούμενες πιέσεις από Ουκρανούς, Ρώσους, Ευρωπαίους και Αμερικανούς αξιωματούχους.

ειδησεισ

Την Παρασκευή, οι Ουκρανοί ηγέτες ζήτησαν απο την Apple, τη Meta και την Google να περιορίσουν τις υπηρεσίες τους εντός της Ρωσίας. Στη συνέχεια, η Google και η Meta, η οποία κατέχει το Facebook, απαγόρευσαν στα ρωσικά κρατικά μέσα να πωλούν διαφημίσεις στις πλατφόρμες τους. Ο Σουντάρ Πιτσάι, διευθύνων σύμβουλος της Google, μίλησε επίσης με κορυφαίους αξιωματούχους της ΕΕ σχετικά με τον τρόπο αντιμετώπισης της ρωσικής παραπληροφόρησης.

Την ίδια στιγμή, το Telegram, μια ευρέως χρησιμοποιούμενη εφαρμογή ανταλλαγής μηνυμάτων στη Ρωσία και την Ουκρανία, απείλησε να κλείσει κανάλια που σχετίζονται με τον πόλεμο λόγω της ανεξέλεγκτης παραπληροφόρησης. Και τη Δευτέρα (28/2), το Twitter είπε ότι θα επισημάνει όλες…

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο