«Πόλεμος» στην ομάδα ηθικής τεχνητής νοημοσύνης της Google

Η Google απέλυσε την Παρασκευή τη Μάργκαρετ Μίτσελ, ιδρύτρια και πρώην επικεφαλής της ομάδας ηθικής τεχνητής νοημοσύνης (ΑΙ) της εταιρείας, σε μια εξέλιξη που φαίνεται να δίνει νέα διάσταση στην αντιπαράθεση που φαίνεται να είναι σε εξέλιξη στο εσωτερικό της εταιρείας περί ακαδημαϊκών ελευθεριών και ποικιλομορφίας από την αποπομπής της Τίμνιτ Γκέμπρου, άλλης μιας ερευνήτριας ηθικής τεχνητής νοημοσύνης, τον Δεκέμβριο.

Η Μίτσελ ανακοίνωσε την εξέλιξη μέσω tweet, ενώ η Google, επιβεβαιώνοντας την απόλυση της Μίτσελ, τόνισε σε σχετική δήλωση στο TechCrunch πως «μετά τη διεξαγωγή έρευνας πάνω στη συμπεριφορά αυτής της μάνατζερ, επιβεβαιώσαμε ότι υπήρξαν πολλαπλές παραβιάσεις του κώδικα συμπεριφοράς μας, καθώς και των πολιτικών ασφαλείας μας, που περιελάμβαναν την εξαγωγή εμπιστευτικών, ευαίσθητων επιχειρηματικών εγγράφων και προσωπικών δεδομένων άλλων εργαζομένων».

Τον Ιανουάριο η Google είχε μπλοκάρει την εταιρική πρόσβαση της Μίτσελ επειδή, σύμφωνα με το Axios, φερόταν να έχει χρησιμοποιήσει αυτοματοποιημένα scripts για να βρει παραδείγματα άδικης μεταχείρισης της Τίμνιτ Γκέμπρου. Η Γκέμπρου ισχυρίζεται…

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο