Πόλεμος για την ψηφιακή κυριαρχία: Γιατί το Facebook φοβάται το TikTok

Η μητρική εταιρεία του Facebook, Meta και ο ιδρυτής και ιδιοκτήτης Μαρκ Ζούκερμπεργκ εδώ και μήνες κινούνται στον αστερισμό του Metaverse. Ένα πολυδάπανο στοίχημα που είτε θα αλλάξει τη ζωή μας και τον τρόπο που αντιλαμβανόμαστε τον κόσμο, είτε θα οδηγήσει σε μία εκκωφαντική πτώση ενός τεράστιου εταιρικού κολοσσού.

Στα τέλη Ιανουαρίου του 2022 το Facebook και ο Ζούκερμπεργκ κατέγραψαν 2 ιστορικές «σφαλιάρες». Η πρώτη είχε να κάνει με το γεγονός ότι οι ημερήσιοι χρήστες είχαν πτώση για πρώτη φορά σε 18 χρόνια. Η Meta Networks, ανέφερε ότι οι ημερήσιοι χρήστες μειώθηκαν στα 1,929 δισ. το τρίμηνο έως το τέλος Δεκεμβρίου, σε σύγκριση με 1,930 δισ. το προηγούμενο τρίμηνο.

Η εταιρεία προειδοποίησε επίσης για επιβράδυνση της αύξησης των εσόδων ενόψει του ανταγωνισμού από ανταγωνιστές όπως το TikTok και το YouTube, ενώ οι διαφημιστές περιορίζουν επίσης τις δαπάνες. Έναν ανταγωνισμό, κυρίως με το TikTok που το Facebook φαίνεται να χάνει.

Τότε αρκετοί αναλυτές προέβλεψαν μια μάχη χαρακωμάτων μεταξύ των δύο κολοσσών Facebook και TikTok. Κυρίως από την πλευρά του Facebook. Και δεν λάθεψαν.

Facebook vs TikTok: Η έκθεση για στοχοποίηση από τη Meta

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο