«Πονοκέφαλος» για την ΕΛΑΣ η διακίνηση παράνομων βεγγαλικών

Συναγερμός έχει σημάνεις στην Ελληνική Αστυνομία, καθώς πληθαίνουν τα περιστατικά παράνομης διακίνησης πυροτεχνημάτων και βεγγαλικών, ενόψει της Ανάστασης.

Μάλιστα οι διακινητές των παράνομων βεγγαλικών και πυροτεχνημάτων αποδεικνύονται πολυμήχανοι, καθώς αξιοποιούν στο έπακρο τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, όπως το Tik Tok, για να προσεγγίσουν τους «πελάτες» τους, πολλοί εκ των οποίων είναι και ανήλικοι.

Όπως διαφημίζουν οι διακινητές των βεγγαλικών και των πυροτεχνημάτων, μπορούν να στείλουν το υλικό τους σε ολόκληρη την Ελλάδα, μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα.

«Δεχόμαστε καταγγελίες, μας έρχονται βιντεάκια, προσπαθούν να προσεγγίσουν κυρίως ανήλικους και να τους προμηθεύσουν με παράνομες φωτοβολίδες και βεγγαλικά, μέσω των διαδικτυακών εφαρμογών και των social media. Γι αυτό και οι έρευνες της αστυνομίας το τελευταίο διάστημα κινούνται εκτός από τα καταστήματα και γύρω από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης», δήλωσε στην ΕΡΤ η Κωνσταντίνα Δημογλίδου, εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛΑΣ.

 

 

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, τα social media έχουν αλλάξει άρδην τον «χάρτη» του παράνομου εμποροίου βεγγαλικών.

«Η Ελληνική Αστυνομία εφιστά την προσοχή των γονέων να ελέγχουν ειδικά αυτό το διάστημα τα social media των παιδιών τους», επεσήμανε η κυρία Δημογλίδου.

Το τελευταίο διάστημα έχουν καταγραφεί συλλήψεις ατόμων που επιχείρησαν…

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο