Ποιο ήταν το αγόρι της Τουρκάνα που τιμά με Doodle η Google

Το αγόρι της Τουρκάνα τιμά η Google με Doodle σήμερα 1η Αυγούστου.

Το «αγόρι της Τουρκάνα» τιμάει σήμερα 1η Αυγούστου με Doodle η Google για να γιορτάσει την ανακάλυψη του πιο ολοκληρωμένου ανθρώπινου σκελετού.

ειδησεισ

Το «αγόρι της Τουρκάνα», ανήκει στο προγονικό μας είδος Homo erectus ή Homo ergaster (εργώδης) και έζησε στο πρώιμο Πλειστόκαινο και φέρεται να είναι ο πρώτος άνθρωπος που ρύθμισε την θερμοκρασία του σώματος με τον ιδρώτα.

Τον Αύγουστο του 1984, ο Kamoya Kimeu βρήκε το Turkana Boy, το «αγόρι της Τουρκάνα», το οποίο είναι ο πληρέστερος ανθρώπινος σκελετός που βρέθηκε από έναν πρώιμο ανθρωποκτόνο. Η Google δείχνει αυτό το κινούμενο doodle σε πολλές χώρες την 1η Αυγούστου.

«Ξαφνικά συνειδητοποιήσαμε ότι είχαμε κάνει μια βαρυσήμαντη ανακάλυψη. Το “αγόρι της Τουρκάνα” αποτελεί το πληρέστερο εύρημα προϊστορικού ανθρωπίνου σκελετού», ήταν τα πρώτα λόγια του Richard Leakey, παλαιοανθρωπολόγου και αρχαιολόγου.

Ο ίδιος και η ομάδα του είχαν στήσει μια τεράστια αρχαιολογική επιχείρηση στην Ανατολική Αφρική, μεταξύ 1984 και 1986. Όπως περιγράφει και ο ίδιος, ανακάλυψαν ένα «όχι και τόσο ανθρώπινο» απολίθωμα, το οποίο πιθανότατα να άνηκε σε Homo erectus. Το…

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο