Ποιος Άινσταϊν, το TikTok κάνει τη Φυσική διασκεδαστική για τη νέα γενιά

Σε μια προσπάθεια να εμπνεύσει τη νέα γενιά επιστημόνων και γενικά να κάνει τους μαθητές να ενδιαφερθούν για τη Φυσική το Ινστιτούτο Φυσικής του Ηνωμένου Βασιλείου αποφάσισε να αφήσει κατά μέρους τον Σερ Άιζαακ Νιούτον και τον Άλμπερτ Άινσταϊν και να στραφεί σε διάσημους TikTokers.

Το δίδυμο Μάθιου ΜακΚίνον και Ράιαν Πέιν που έχει πέντε εκατομμύρια ακόλουθους στον λογαριασμό τους στην πλατφόρμα των social media, καθώς και η Σόνι Κίμπι, με 16 εκατομμύρια ακόλουθους, είναι τα νέα πρόσωπα της καμπάνιας. Στόχος να μεταφέρουν μέσα από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης πόσο διασκεδαστική μπορεί να γίνει η Φυσική.

Οι influencers μέσα στο επόμενο διάστημα θα επιχειρήσουν να κάνουν διάφορα πειράματα όπως το να σταθούν πάνω σε μια καρτέλα με αυγά χωρίς αυτά να σπάσουν προκειμένου να δείξουν στο νεαρό κοινό τους την πραγματική σημασία της κατανομής του βάρους. Μάλιστα, θα ζητήσουν από τους followers τους να κάνουν το ίδιο ως ένα ακόμη challenge. Θα ακολουθήσουν περισσότερα πειράματα από τη νέα χρονιά.

«Δεν είπαμε στους followers μας τους νόμους της Φυσικής πίσω από το πείραμα, αλλά τους κατευθύναμε προς τη σωστή κατεύθυνση, ώστε να στραφούν εκεί και να μπορέσουν να μάθουν περισσότερα», είπε ο 29χρονος ΜακΚίνον. Ο 27χρονος Πέιν,…

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο