Πατρίκ Ντράι: Ο αυτοδημιούργητος μεγιστάνας με τις πολλές «ιθαγένειες» και το στοίχημα των $3,1 δισ. στην BT Group


Πριν δύο χρόνια λίγοι άνθρωποι εκτός του επιχειρηματικού κόσμου είχαν ακούσει για τον Πατρίκ Ντραΐ, τον δισεκατομμυριούχο επιχειρηματία που «ποντάρει» 3,1 δισ. δολάρια στο σχέδιο της BT Group για για επέκταση του ευρυζωνικού δικτύου υψηλής ταχύτητας. Η επιχειρηματική κίνηση που έκανε ευρέως γνωστό τον Ντραΐ δεν ήταν άλλη από την εξαγορά του φημισμένου οίκου δημοπρασιών Sotheby’s τον Ιούνιο του 2019. Ο Ντραΐ εξέπληξε τον επιχειρηματικό κόσμο, καθώς πολλοί περίμεναν ότι ο διάσημος οίκος θα περνούσε Κινέζους ή Καταριανούς επενδυτές.

Ο μεγιστάνας των τηλεπικοινωνιών, των ΜΜΕ αλλά και της τέχνης αγόρασε τον παλαιότερο (275 ετών) οίκο δημοπρασιών για 3,7 δισ. δολάρια, ο οποίος μάλιστα έγινε ιδιωτικός έπειτα από τρεις δεκαετίες που λειτουργούσε ως δημόσια επιχείρηση.

Η νέα επιχειρηματική κίνηση
Η νεοσύστατη εταιρεία, που ελέγχεται από τον δισεκατομμυριούχο Πατρίκ Ντράι, συμφώνησε να αγοράσει 1,2 δισεκατομμύρια μετοχές της βρετανικής εταιρείας BT, όπως γνωστοποίησε με ανακοίνωση της. Το μερίδιο, το οποίο σύμφωνα με εκπρόσωπο της απέκτησε τις τελευταίες ημέρες, είχε αξία περίπου 2,2 δισ. στερλίνες (3,1 δισ. δολάρια), με βάση το κλείσιμο των μετοχών στη συνεδρίαση της Τετάρτης.

Ο Ντράι επισήμανε ότι θα χρησιμοποιήσει την τεχνογνωσία της Altice στην ανάπτυξη δικτύων ινών προκειμένου να βοηθήσει…

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο