Παραιτήθηκε μέλος της συμβουλευτικής επιτροπής του FDA επειδή εγκρίθηκε το φάρμακο για το Αλτσχάιμερ


Την παραίτηση του υπέβαλε ένα μέλος της συμβουλευτικής επιτροπής του Οργανισμού Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) των ΗΠΑ, εις ένδειξη διαμαρτυρίας για την έγκριση του νέου φαρμάκου aducanumab (αντουκανουμάμπη) έναντι της νόσου Αλτσχάιμερ. Ο FDA ενέκρινε το μονοκλωνικό αντίσωμα παρά τις αντιρρήσεις που είχε διατυπώσει η συμβουλευτική Επιτροπή της για Φάρμακα του Περιφερικού και Κεντρικού Νευρικού Συστήματος.

Ο Δρ Ντέιβιντ Κνοπμαν, Νευρολόγος της Κλινικής Mayo και μέλος της επιτροπής παραιτήθηκε χθες Τετάρτη από την επιτροπή διαμαρτυρόμενος για την απόφαση του FDA. «Παραιτήθηκα διότι αν ποτέ μου ζητούσαν να συμμετάσχω σε κάποια μελλοντική συνεδρίαση δεν θα ήθελα να μου συμπεριφερθούν με την έλλειψη σεβασμού που έδειξαν στη συμβουλευτική επιτροπή που εξέτασε το aducanumab», αναφέρει σε email του.

Και συμπληρώνει ότι «παρότι διαφωνώ με την απόφαση έγκρισης του aducanumab, εμείς στο πεδίο της κλινικής φροντίδας και έρευνας θα πρέπει να μάθουμε προσαρμοζόμαστε στις νέες συνθήκες». Αξίζει να σημειωθεί ότι η Washington Post ανέφερε πρώτη ότι ο Δρ. Κνοπμαν υπέβαλε την παραίτησή του. Ενώ ένα δεύτερο μέλος της ίδιας επιτροπής, ο Δρ. Τζοελ Περλμουτερ σύμφωνα με την STAT News φέρεται επίσης να έχει παραιτηθεί.

Οι σύμβουλοι του FDA υποστηρίζουν…

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο