Παραγγέλνετε στο DoorDash; Ίσως να θέλετε να χρησιμοποιήσετε ένα τηλέφωνο Android, όχι ένα iPhone

(Credit: Bloomberg via Getty Images)

Πεινάτε; Ίσως να θέλετε να το σκεφτείτε δύο φορές για να χρησιμοποιήσετε το iPhone σας για να παραγγείλετε φαγητό σε πακέτο μέσω του DoorDash. Μια νέα ομαδική αγωγή ισχυρίζεται ότι η εφαρμογή παράδοσης χρεώνει τους χρήστες iPhone περισσότερο από ό,τι χρεώνει τους χρήστες Android.

Όπως μεταδίδει το 9to5Mac, η μήνυση αναφέρει ότι το DoorDash εμπλέκεται σε ένα “δόλιο σχέδιο για να χρεώνει και να εισπράττει παραπλανητικές, premium και κρυφές χρεώσεις από τους καταναλωτές για παραδόσεις που το DoorDash δεν εκτελεί και για φαγητό που το DoorDash δεν πουλάει”.

Οι πελάτες του DoorDash που κατέθεσαν την αγωγή λένε ότι η εταιρεία χρησιμοποιεί μια “Χρέωση διευρυμένης απόστασης” (Expanded Range Fee) για να στοχεύει τους χρήστες iPhone, η οποία χρεώνεται ανεξάρτητα από το πού βρίσκεται ο πελάτης. Η αγωγή ισχυρίζεται επίσης ότι αυτό το Expanded Range Fee χρεώνεται ακόμη κι αν οι χρήστες iPhone εγγραφούν στο DashPass, τη μηνιαία premium υπηρεσία της εφαρμογής κόστους $9.99, η οποία προσφέρει μηδενικά τέλη παράδοσης.

Η αγωγή, η οποία κατατέθηκε από τους Ross και Reid Hecox…

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο