ΠΑΜΑΚ: Φοιτητές σχεδίασαν το πρώτο φροντιστήριο για social media

Μάθε παιδί μου …social media! Φοιτητές του ΠΑΜΑΚ στη Θεσσαλονίκη δημιούργησαν το πρώτο φροντιστήριο για τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Ο …καθηγητής μπαίνει στην υπερσύγχρονη αίθουσα διδασκαλίας. Δεν ζητά από τους μαθητές να κλείσουν τα κινητά και να ανοίξουν τα βιβλία τους, αλλά ενδεχομένως το αντίθετο!

Πρώτη ώρα Facebook, δεύτερη ώρα Instagram, τρίτη ώρα Tik- Tok!

Ακολουθεί πρακτική εξάσκηση σε διπλανή αίθουσα, που θυμίζει πλήρως εξοπλισμένο στούντιο φωτογράφισης.

Η συγκεκριμένη εκπαιδευτική διαδικασία δεν ανήκει στη σφαίρα επιστημονικής φαντασίας, αλλά είναι η επιχειρηματική ιδέα τριών φοιτητών του τμήματος εφαρμοσμένης πληροφορικής του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, με την οποία διεκδικούν την πρωτιά στο διαγωνισμό «JA Start Up» του Junior Achievement Greece.

Οι… διδάσκοντες social media

Ο Παναγιώτης Μυρόβαλης, ο Λέανδρος Λούκας και ο Γεώργιος Μπαχτσεβάνης σχεδίασαν το «YouInfluencer», μια (εικονική) επιχείρηση εκμάθησης βασικών δεξιοτήτων που αφορούν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

«Όπως υπάρχουν φροντιστήρια ξένων γλωσσών, μέσης εκπαίδευσης ή πληροφορικής, εμείς θέλουμε να παρέχουμε γνώσεις στους χρήστες των social media, για το πώς να τα χρησιμοποιούν με ασφάλεια, πώς να αυξάνουν τους ακολούθους τους, ακόμη και πώς να τα αξιοποιούν επαγγελματικά», δηλώνει ο Παναγιώτης Μυρόβαλης.

Σύμφωνα με τους τρεις φοιτητές, δυνάμει …μαθητές του φροντιστηρίου τους είναι…

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο