Παγκόσμιο Κύπελο 2022: Δείτε σε βίντεο την εντυπωσιακή εφαρμογή επαυξημένης πραγματικότητας της FIFA

(Credit: FIFA)

Το Παγκόσμιο Κύπελο 2022 βρίσκεται σε εξέλιξη στο Κατάρ, με τη φάση των 16 να έχει ολοκληρωθεί. Όσοι παρακολουθούν τους αγώνες από τα γήπεδα φαίνονται εντυπωσιασμένοι από τη νέα εφαρμογή επαυξημένης πραγματικότητας της FIFA που είναι διαθέσιμη σε Android και iOS.

Ένας φίλαθλος δημοσίευσε δύο βίντεο στο TikTok κατά τη διάρκεια του αγώνα μεταξύ ΗΠΑ και Ιράν, στα οποία έδειξε την υψηλού επιπέδου τεχνολογία της εφαρμογής FIFA+. Ο χρήστης @nazwif στρέφει το κινητό του προς τον αγωνιστικό χώρο, με την εφαρμογή να το αναγνωρίζει και εν συνεχεία να σκανάρει και να εντοπίζει τους ποδοσφαιριστές.

Πατώντας πάνω στους παίκτες, αποκαλύπτεται το όνομά τους, η ομάδα στην οποία αγωνίζονται και κάποια σημαντικά στατιστικά, συμπεριλαμβανομένης της ταχύτητας με την οποία κινούνται, σε πραγματικό χρόνο. Ο χρήστης πατά πάνω σε διάφορους παίκτες, με την ταχύτητα που προβάλλεται να αλλάζει, με μεγάλη ακρίβεια.

Στο βίντεο, η τεχνολογία φαίνεται να λειτουργεί απρόσκοπτα, χωρίς κολλήματα. Δε δυσκολεύεται να εντοπίσει τους παίκτες, ακόμα και αν ο ίδιος ο θεατής δυσκολεύεται να καταλάβει ποιον παίκτη παρακολουθεί, λόγω της απόστασης.

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο