Πίτερ Τίελ: Γιατί παραιτείται απο το ΔΣ της Μeta ο συνιδρυτής του PayPal και σύμμαχος του Τραμπ

Ο Πίτερ Τίελ, συνιδρυτής του PayPal και σύμμαχος του Αμερικανού πρώην προέδρου Ντόναλντ Τραμπ παραιτείται από το διοικητικό συμβούλιο της Meta για να ασχοληθεί πιο ενεργά με την πολιτική

Ο Πίτερ Τίελ, ο συνιδρυτής των PayPal και Palantir Technologies, αποχωρεί από το διοικητικό συμβούλιο της μητρικής εταιρείας του Facebook, Meta, μετά από 17 χρόνια. Σημαντικός χορηγός του Ρεπουμπλικανικού κόμματος, θεωρήθηκε από τους επικριτές του, ως ο βασικός «λόγος» για τον οποίο το Facebook δεν λογόκρινε τον Τραμπ.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΤΩΡΑ

Το μακροβιότερο μέλος του διοικητικού συμβουλίου του Facebook και σημαντικός δωρητής του Ρεπουμπλικανικού κόμματος, σχεδιάζει να επικεντρωθεί στην υποστήριξη των συμμάχων του Ντόναλντ Τραμπ στις ενδιάμεσες εκλογές του Νοεμβρίου, σύμφωνα με τους New York Times.

Πρόσφατα δώρισε από 10 εκατομμύρια δολάρια στις εκστρατείες δύο Ρεπουμπλικανών για τη Γερουσία, του Μπλέικ Μάστερς, ο οποίος είναι υποψήφιος για μια θέση στην Αριζόνα, και του JD Vance, ο οποίος είναι υποψήφιος στο Οχάιο. Ο Mάστερς είναι ο διευθύνων σύμβουλος του οικογενειακού γραφείου του Tίελ και ο Βανς εργαζόταν σε ένα από τα venture funds του Tίελ.

Ο Tίελ ήταν εδώ και καιρό μια αμφιλεγόμενη προσωπικότητα στο 10μελές διοικητικό συμβούλιο του…

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο