Πάπας Φραγκίσκος: Δεν έκανε δεκτή την παραίτηση του αρχιεπισκόπου του Μονάχου


Ο Πάπας Φραγκίσκος δεν έκανε αποδεκτή την παραίτηση του Γερμανού Καρδινάλου Ρέινχαρντ Μαρξ, από τη θέση του αρχιεπισκόπου του Μονάχου εν μέσω της κρίσης σεξουαλικής κακοποίησης που έχει ξεσπάσει στους κόλπους της Καθολικής Εκκλησίας, λέγοντας ότι πρόκειται μεν για μια παγκόσμια «καταστροφή», ωστόσο ο συγκεκριμένος ιερέας πρέπει να συνεχίσει το έργο του. Ο Μαρξ, μια από τις πιο σημαντικές «φωνές» φιλελευθερισμού της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας, έκανε γνωστή την παραίτησή του νωρίτερα αυτό το μήνα, λέγοντας ότι πρέπει να αναλάβει κι αυτός θεσμικό μερίδιο ευθύνης, στο σκάνδαλο της σεξουαλικής κακοποίησης από κληρικούς τις τελευταίες δεκαετίες.

Σε επιστολή προς τον Μαρξ εστάλη την Πέμπτη, ο Φραγκίσκος είπε ότι κατανόησε το κίνητρο πίσω από την πρόθεσή του να παραιτηθεί, αλλά δεν θα την κάνει αποδεκτή.

«Αυτή είναι η απάντησή μου, αγαπητέ Αδελφέ. Συνεχίστε, ως Αρχιεπίσκοπος του Μονάχου», ανέφερε ο Φραγκίσκος στον Μαρξ στην επιστολή του.

Πρώην επικεφαλής της διάσκεψης καθολικών επισκόπων της Γερμανίας, ο Μαρξ δεν έχει κινήσει καμία υποψία δικής του συμμετοχής σε περιστατικά σεξουαλικής κακοποίησης ή συγκάλυψης. Η Καθολική Εκκλησία ερευνά καταγγελίες για κακοποίηση σε άλλη γερμανική αρχιεπισκοπή, αυτή της Κολωνίας, μετά από έκθεση που κυκλοφόρησε τον Μάρτιο κια έκανε…

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο