Πάνω από 81.000 κρούσματα στην Ιταλία και 384 θάνατοι


Το τελευταίο εικοσιτετράωρο στην Ιταλία καταγράφηκαν 81.367 περιστατικά κορονοϊού και 384 άνθρωποι έχασαν την ζωή τους. Συνολικά, πραγματοποιήθηκαν 731.284 διαγνωστικά τεστ, το 11,1% από τα οποία προέκυψε θετικό. Στις μονάδες εντατικής θεραπείας της χώρας βρίσκονται 1.350 ασθενείς με Covid-19 (26 λιγότεροι από χθες). Στους νοσοκομειακούς θαλάμους είναι 17.932, δηλαδή 405 λιγότεροι από χθες. Στην φάση αυτή, οι θετικοί στον ιό, σε όλη την χώρα, είναι 1.874.625. «Στην χώρα μας, πάνω από το 90% των κατοίκων έχει κάνει την πρώτη δόση του εμβολίου για τον κορωνοϊό. Με τα στοιχεία αυτά μπορούμε να αντιμετωπίσουμε με διαφορετικό τρόπο τη νέα αυτή εποχή της πανδημίας», δήλωσε ο Ιταλός υπουργός Yγείας Ρομπέρτο Σπεράντσα.

«Η παραλλαγή Όμικρον άλλαξε σημαντικά την κατάσταση και το ποσοστό των εμβολιασμένων είναι πολύ υψηλό», πρόσθεσε ο Σπεράντσα, σύμφωνα με τον οποίο «όλες οι ευρωπαϊκές χώρες οδεύουν προς την διαχείριση μιας νέας φάσης».

Ο επικεφαλής του ιταλικού υπουργείου Υγείας εξήγησε ότι στην χώρα του «θα μπορέσουν να χαλαρώσουν όλα τα υπάρχοντα μέτρα, αν η εκστρατεία εμβολιασμού των πολιτών συνεχίζει με τους σημερινούς, ταχείς ρυθμούς της».

Σύμφωνα με τον ιταλικό τύπο, τέλος, η υποχρεωτική χρήση της προστατευτικής μάσκας σε εσωτερικούς χώρους, μπορεί να…

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο