Ο in-app browser του TikTok για iOS παρακολουθεί ότι πληκτρολογείτε και ότι πατάτε στην οθόνη

(Credit: Getty Images/Drew Angerer)

Ένας ερευνητής ασφαλείας, ονόματι Felix Krause, ανακάλυψε ότι ο in-app browser του TikTok παρακολουθεί ότι πληκτρολογείτε και ότι πατάτε στην οθόνη κάθε φορά που ανοίγετε έναν σύνδεσμο.

Όπως αναφέρει το MacRumors, ο ερευνητής περιέγραψε την συγκεκριμένη συμπεριφορά ως παρόμοια με αυτή ενός keylogger. Οποιοσδήποτε εξωτερικός σύνδεσμος που ανοίγει εντός της εφαρμογής για iOS θα ενεργοποιήσει την λειτουργία παρακολούθησης, καταγράφοντας δεδομένα από το πληκτρολόγιο αλλά και τα πατήματα που κάνετε στην οθόνη. Έτσι το TikTok μπορεί να δει ότι κωδικούς ή πληροφορίες πιστωτικών καρτών εισάγετε.

Απαντώντας σε αυτήν την ανησυχητική αποκάλυψη, ο Maureen Shanahan, εκπρόσωπος του TikTok, δήλωσε: “Τα συμπεράσματα που προέκυψαν από την αναφορά σχετικά με το TikTok είναι λανθασμένα και παραπλανητικά. Ο ερευνητής λέει συγκεκριμένα ότι ο κώδικας JavaScript δεν σημαίνει ότι η εφαρμογή μας κάνει κάτι κακόβουλο και παραδέχεται ότι δεν έχουν τρόπο να γνωρίζουν τι είδους δεδομένα συλλέγει ο in-app browser. Σε αντίθεση με τους ισχυρισμούς της αναφοράς, δεν συλλέγουμε δεδομένα πληκτρολόγησης ή κειμένου μέσω αυτού του κώδικα, ο οποίος χρησιμοποιείται αποκλειστικά για εντοπισμό σφαλμάτων, αντιμετώπιση προβλημάτων…

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο