Ο συνιδρυτής του WhatsApp θα ηγηθεί της εφαρμογής ανταλλαγής μηνυμάτων Signal ως προσωρινός διευθύνων σύμβουλος

Η εφαρμογή ανταλλαγής μηνυμάτων Signal, αποκτά νέο προσωρινό διευθύνοντα σύμβουλο. Τον Brian Acton, τον συνιδρυτή του WhatsApp που έφυγε από το Facebook κακήν κακώς, πριν από αρκετά χρόνια.

Ο απερχόμενος Διευθύνων Σύμβουλος της Signal, Moxie Marlinspike, ανακοίνωσε ότι παραιτείται, αφού πέρασε σχεδόν μια δεκαετία αναπτύσσοντας τον κώδικα πίσω από την υπηρεσία κρυπτογραφημένων μηνυμάτων.

«Ήταν πάντα στόχος μου, η Signal να αναπτυχθεί και να διατηρηθεί πέρα ​​από τη συμμετοχή μου», έγραψε ο Marlinspike σε μια ανάρτηση. Πριν από τέσσερα χρόνια, ήταν υπεύθυνος για τη συγγραφή του μεγαλύτερου μέρους του κώδικα για την υπηρεσία μηνυμάτων Signal. Από τότε, η ομάδα ανάπτυξης επεκτάθηκε σε 30 άτομα.

«Ταυτόχρονα, το Signal έχει αυξήσει την δημοτικότητα του πιο γρήγορα από όσο φανταζόμουν», πρόσθεσε. «Είναι δύσκολο να πω πόσο σημαντικό είναι το Signal για μένα, αλλά τώρα νιώθω πολύ άνετα να αντικαταστήσω τον εαυτό μου ως Διευθύνων Σύμβουλος με βάση την ομάδα που έχουμε και επίσης πιστεύω ότι είναι ένα σημαντικό βήμα για την επέκταση της επιτυχίας του Signal».

Ο Marlinspike θα παραμείνει μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Signal Technology…

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο