Ο Στέφανος Τσιτσιπάς 8ος στον κόσμο σε επιρροή στα social media

Ανάμεσα στους αθλητές -παγκοσμίως- με τη μεγαλύτερη επιρροή στα social media είναι ο Στέφανος Τσιτσιπάς και μάλιστα μπροστά από Λιονέλ Μέσι και Νόβακ Τζόκοβιτς.

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς βρίσκεται στην 8η θέση της κατάταξης των αθλητών παγκοσμίως με τη μεγαλύτερη επιρροή στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Η αμερικανική ιστοσελίδα Sportspro δημοσίευσε την κατάταξη Zoomph, βασισμένη σχεδόν αποκλειστικά στην δραστηριότητα των αθλητών στα media: η ιδέα ήταν να καθοριστεί ποιος αθλητής είναι πιο «ελκυστικός» στην αγορά από άλλους, υπό το φως της διαδικτυακής δραστηριότητάς του και του κοινού που καταφέρνει να τον ακολουθεί.

Να αναφέρουμε ότι ο Λιονέλ Μέσι βρίσκεται στην 12η θέση, ο Λιούις Χάμιλτον 16ος, ο Κιλιάν Μπαπέ 23ος, ο ΛεΜπρόν Τζέιμς 24ος, ο Νεϊμάρ 31ος και η Μεγκαν Ραπίνο 35η μεταξύ των αθλητών που συγκροτούν την λίστα των 50 κορυφαίων.

Για την κατάταξη, χρησιμοποιήθηκαν δύο τομείς αξιολόγησης στα τέσσερα κύρια κοινωνικά δίκτυα (Facebook, Twitter, Instagram και TikTok): μετρήσεις κοινωνικής απόδοσης και μετρήσεις κοινού.

Για μετρήσεις κοινωνικής απόδοσης, λήφθησαν υπόψη:

1. ο συνολικός αριθμός αναρτήσεων

2. ο συνολικός αριθμός followers και likes στις τέσσερις πλατφόρμες

3. ενασχόληση οπαδών

Για τις μετρήσεις κοινού, από την άλλη πλευρά, υπολογίστηκαν τα ακόλουθα:

1. ποσοστό…

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο