Ο κατηγορούμενος για βιασμό και σωματεμπορία Πίτερ Νάιγκαρντ αποδέχθηκε να εκδοθεί στις ΗΠΑ


Ο Καναδός δισεκατομμυριούχος και πάλαι ποτέ μεγιστάνας της μόδας Πίτερ Νάιγκαρντ, που κατηγορείται για σεξουαλικές επιθέσεις σε βάρος δεκάδων γυναικών, μεταξύ αυτών και ανήλικες, αποδέχθηκε να εκδοθεί προς τις ΗΠΑ, ανακοίνωσε σήμερα δικαστήριο του Καναδά. Στη φυλακή από τον Δεκέμβριο του 2020, ο μεγιστάνας της μόδας, ηλικίας 80 ετών, παρουσιάστηκε σήμερα το πρωί ενώπιον ενός δικαστηρίου στη Μανιτόμπα, στο Γουίνιπεγκ, στον κεντρικό Καναδά. Ο εισαγγελέας Σκοτ Φάρλινγκερ εξήγησε πως ο Πίτερ Νάιγκαρντ, ο οποίος παρακολούθησε τη σύντομη αυτή ακροαματική διαδικασία μέσω βιντεοδιάσκεψης από τη φυλακή του, αποδέχθηκε την έκδοσή του. «Η διαδικασία μπορεί τώρα να προχωρήσει, προκειμένου να δικαστεί στις ΗΠΑ», δήλωσε ο Μπράιαν Γκρίνσπαν, ένας εκ των δικηγόρων του. «Θα έχει τώρα τη δυνατότητα να παρουσιάσει την υπερασπιστική γραμμή του και να αμφισβητήσει την ακρίβεια των αποδείξεων που κατατέθηκαν σε βάρος του», συμπλήρωσε, υπενθυμίζοντας πως ο Νάιγκαρντ συνεχίζει να υποστηρίζει πως «είναι αθώος».

Ο επιχειρηματίας δεν θα μεταφερθεί αμέσως στις ΗΠΑ, καθώς απαιτείται η έγκριση του υπουργού Δικαιοσύνης του Καναδά για την έκδοση, προκειμένου αυτή να εκτελεστεί.

Ο Νάιγκαρντ βρίσκεται αντιμέτωπος σήμερα με εννέα κατηγορίες, μεταξύ αυτών εκβίαση και σωματεμπορία, σύμφωνα με το κατηγορητήριο, με δεκάδες θύματα.

Τα εγκλήματα…

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο