Ο Κένεθ Μπράνα κατέρριψε ρεκόρ με υποψηφιότητες σε επτά διαφορετικές κατηγορίες των βραβείων Όσκαρ

Το προηγούμενο ρεκόρ υποψηφιοτήτων σε έξι ξεχωριστές κατηγορίες μοιράζονταν οι Τζορτζ Κλούνεϊ και Γουόλτ Ντίσνεϊ

Για το έργο του στην ημι-αυτοβιογραφική ταινία «Belfast» ο Σερ Κένεθ Μπράνα είναι υποψήφιος για βραβείο Όσκαρ σε τρεις κατηγορίες.

Εκτός από την κατηγορία Όσκαρ Καλύτερης Σκηνοθεσίας, στις δύο άλλες Καλύτερης Ταινίας και Καλύτερου Πρωτότυπου Σεναρίου ο Βρετανός ηθοποιός και σκηνοθέτης είναι υποψήφιος πρώτη φορά.

Ο Κένεθ Μπράνα κατέρριψε πλέον ρεκόρ στα Όσκαρ με υποψηφιότητες σε επτά διαφορετικές κατηγορίες στην καριέρα του.Το προηγούμενο ρεκόρ υποψηφιοτήτων σε έξι ξεχωριστές κατηγορίες μοιράζονταν οι Τζορτζ Κλούνεϊ και Γουόλτ Ντίσνεϊ.

Ο Κλούνεϊ, όπως και ο Μπράνα είναι καταξιωμένος ηθοποιός και σκηνοθέτης που μερικές φορές γράφει τα δικά του σενάρια. Η πορεία του Ντίσνεϊ είναι πιο ξεχωριστή, καθώς μερικές από τις υποψηφιότητες του ήταν ως παραγωγός σε κατηγορίες ταινιών κινουμένων σχεδίων μικρού μήκους που δεν υπάρχουν πλέον.

Ο Κένεθ Μπράνα κέρδισε τις πρώτες του υποψηφιότητες Καλύτερης Σκηνοθεσίας και Καλύτερου Ηθοποιού με τη μεταφορά του έργου του Σαίξπηρ «Henry V» (Ερρίκος ο 5ος) το 1989. Το 1992 διασκεύασε τον έργο του Ρώσου θεατρικού συγγραφέα Τσέχοφ «Swan Song» (Κύκνειο Άσμα), το οποίο του χάρισε…

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο