Ο άνθρωπος που αγόρασε τη Google …για 2 ευρώ και κάτι

Ο Νίκολας Κουρόνα, ένας 30χρονος προγραμματιστής από την Αργεντινή, έγινε για λίγες ώρες ο ιδιοκτήτης της… Google μέσω μίας καθ’ όλα νόμιμης διαδικασίας. Και όλο αυτό μάλιστα του στοίχισε  λιγότερα από 2,5 ευρώ.

Η αγοραπωλησία που κάνει το γύρο του κόσμου ξεκίνησε το βράδυ της περασμένης Τετάρτης, όταν ο Κουρόνα βρισκόταν στο γραφείο του, στο Μπουένος Άιρες, δουλεύοντας για την ιστοσελίδα ενός πελάτη. Τότε άρχισε να παίρνει μηνύματα στο WhatsApp ότι το Google είχε «πέσει».

ειδησεισ

«Έγραψα www.google.com.ar -τη σελίδα του Google δηλαδή στην Αργεντινή- στον browser μου και δεν δούλευε. Σκέφτηκα ότι κάτι περίεργο συμβαίνει», είπε στο BBC.

Τότε αποφάσισε να μπει στο Network Information Center Argentina (NIC), τον οργανισμό που είναι υπεύθυνος για τα domains με τον κωδικό χώρας .ar της Αργεντινής. Εκεί έκανε αναζήτηση για το Google και διαπίστωσε ότι το domain της εταιρείας αναζήτησης στη χώρα ήταν διαθέσιμο για αγορά.

Χωρίς να περιμένει ότι αυτό θα λειτουργούσε, ακολούθησε τα βήματα και αμέσως έλαβε ένα email με το τιμολόγιο της αγοράς. Είχε αγοράσει το domain του Google για τη χώρα του αντί…

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο